MG 3

Eindelijk wat te kiezen!

Er worden steeds minder compacte, voordelige auto's aangeboden. De wettelijke eisen die aan zulke auto's worden gesteld zijn namelijk zo hoog, dat er bijna geen winst op is te behalen. Of de prijs is even hoog als die van een grotere auto. MG ziet dit niet als een probleem, maar juist als een kans en introduceert de compacte, voordelige "3". Een goede keuze?

Autotest | MG 3 Eindelijk wat te kiezen!

De MG 3 is een compacte auto met even compacte prijs. Het sterkste punt is de hybride-aandrijving, die het karakter van een elektrische auto benadert. Goede rijeigenschappen.

Plus

  • prima rijeigenschappen
  • krachtige, soepele hybride aandrijflijn

Min

  • koetswerk tordeert op slecht wegdek
  • veiligheidsvoorzieningen alleen op basis van camera

Conclusie

Is de MG 3 een goede keuze nu steeds meer merken stoppen met compacte en voordelige auto's? Meer dan dat! De voorgaande MG's werden voornamelijk gekozen om de scherpe prijs. Een Chinees weggedrag of andere onvolkomenheden werden gezien de prijs graag voor lief genomen. Met de 3 heeft MG een enorme stap vooruit gemaakt en biedt de auto vrijwel dezelfde kwaliteiten als de gevestigde orde.

De stoelen zijn nu gemaakt voor het Europese postuur. De veiligheid voldoet aan de Europese eisen. Het weggedrag is, op verontrustend torderen van de testauto na, vergelijkbaar met dat van de Europese concurrentie. De hybride-aandrijving is zelfs superieur aan het bestaande aanbod. Het verbruik is niet uitzonderlijk laag, maar de MG 3 voelt meer als een elektrische auto dan andere hybrides. Dat zit in de bediening ("remmen" door het gaspedaal los te laten), de souplesse en de daadkracht.

Kortom: de MG 3 is geen alternatieve keuze bij gebrek aan beter, maar een bewuste keuze op basis van het karakter en de kwaliteiten. Zo is er dus eindelijk meer te kiezen in het compacte segment!