Alfa Romeo Junior

Jong van geest, groots in daden

Afla Romeo leidde een kwijnend bestaan. Het bood slechts een paar modellen aan en die bedienden zich voornamelijk van verouderde techniek. Daar moet nu verandering in komen met de elektrisch aangedreven "Junior". De Junior moet het merk Alfa Romeo doen herleven en het sportieve imago nieuw leven inblazen. Kan de Junior dat waarmaken?

Autotest | Alfa Romeo Junior Jong van geest, groots in daden

De Alfa Romeo Junior is in de Veloce-versie een opwindende elektrische auto. Dankzij een slim concept brengt de Junior de begeerte en het rijplezier van weleer naar de moderne tijd.

Plus

  • zeer snel en toch sportief
  • uitmuntend weggedrag

Min

  • matige ruimte achterin
  • testauto niet vrij van rammels

Conclusie

Kan de Junior het merk Alfa Romeo doen herrijzen? Ondanks een intense testrit laat het antwoord op die vraag nog even op zich wachten. De meest verkochte versies zullen namelijk de standaard elektrische Junior en de hybride worden. Deze test is gebaseerd op de uiterst sportieve Junior Veloce en dat is vooral een visitekaartje, geen uitvoering die in grote aantallen zal verkopen. Bovendien is de Veloce zo sterk aangepast op sportiviteit, dat de rijeigenschappen sterk verschillen van de gewone Junior.

Afgaande op het visitekaartje zijn de eerste signalen meer dan positief. De vormgeving is een gedurfde, moderne interpretatie van de klassieke stijl van Alfa Romeo. Ondanks de moderne lijnen en de nieuwe vorm (een crossover) is het begeerlijke van een Alfa Romeo behouden gebleven. Dankzij hybride en volledig elektrische aandrijving biedt de Junior de moderne techniek die het merk zo hard nodig had.

Als Veloce komt daar een enorme dosis daadkracht bij. De prestaties van de nieuwe elektromotor zijn zeer goed en dankzij een sperdifferentieel kan het vermogen bijna straffeloos worden benut. Een lichtgewicht bouw en een geavanceerd onderstel zorgen voor een uitstekend weggedrag. Kortom: De Junior is niet ondanks de nieuwe aanpak een waardige opvolger van de klassieke Alfa Romeo's, hij is dankzij de moderne techniek zelfs beter.